Agoria lanceert netwerk voor freelancers

Dit artikel delen:

Technologiefederatie Agoria lanceert een nieuwe dienstverlening voor freelancers: Techlancers. Met Techlancers mikt Agoria vooral op it-profielen en ingenieurs en biedt hen netwerking, kennisdeling en opleiding.

Agoria wil tegen 2025 vijfduizend freelancers opnemen in het netwerk. De aangesloten krachten zullen via een online-dienstverlening gebruik kunnen maken van de innovatiekennis en het brede bedrijvennetwerk. Daarnaast heeft Agoria partnerships afgesloten met organisaties die specifieke kennis en dienstverlening aanbieden voor mensen die kiezen voor een loopbaan als freelancer.

Ook voor de huidige leden van Agoria biedt Techlancers toegevoegde waarde. Digitale bedrijven en productiebedrijven kunnen via Agoria in contact komen met interessante experts voor tijdelijke opdrachten, flexibele werkkrachten of gespecialiseerde profielen. Er zijn ook leden voor wie werken met freelancers een nieuwe uitdaging vormt. Zij kunnen via het nieuwe netwerk leren hoe ze als opdrachtgever te werk kunnen gaan of via welke gespecialiseerde bedrijven ze projecten met freelancers kunnen outsourcen.

Freelancen zit in België al enkele jaren in de lift. In juli 2020 waren er volgens Unizo 291.000 freelancers actief in België. Daarvan zijn er 108.928 in Vlaanderen, goed voor 62 procent. Brussel telt 43.253 (15 procent) freelancers en Wallonië 67.472 (23 procent). Ongeveer twaalf procent van de freelancers werkt als it-expert en drie procent heeft een ingenieursprofiel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-07T11:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.