Drie uitdagingen bij it-vacatures oplossen met ai

Dit artikel delen:

Met hun rekruteringsplatform Simply Apply willen student-ondernemers van de KU Leuven aan de hand van artificiële intelligentie (ai) werkzoekenden naar een geschikte it-job leiden. De startup heeft ondertussen een samenwerking afgesloten met Volvo Car Gent, VDAB en Dibbs.

In België staan er drieduizend it-vacatures open. Door nauwkeuriger naar de verschillende job-opportuniteiten te kijken, kunnen meer werkzoekende een ideale baan vinden. Althans, dat is het opzet van startup Simply Apply. Via de ai- en machine learning-algoritmes van het platform worden de werkzoekenden aan hun ideale werkgever gelinkt

Drie uitdagingen

‘Wij zien drie uitdagingen’, vertelt Nima Chitgar, oprichter van Simply Apply. Ten eerste is er de hoeveelheid van 3.000 openstaande it-vacatures in ons land. ‘Het is haast onmogelijk om die allemaal manueel te bekijken en te filteren. We hebben dit opgelost door wekelijks gekwalificeerde vacatures voor te stellen aan werkzoekenden die afgestemd zijn op de door hen ingevoerde skills. Dit kunnen we waarmaken dankzij onze ai en machine learning algoritmes’, vertelt Nima Chitgar, oprichter van Simply Apply.

Bovendien stijgt de vraag naar complexe profielen in de it-sector, wat meer mismatchen tussen kandidaat en bedrijf veroorzaakt. De software van Simply Apply brengt, naar eigen zeggen, de vaardigheden van de werkzoekenden duidelijk in kaart en schuift de meest geschikte kandidaten naar voor.

En ten derde is er de privacy. ‘We horen regelmatig dat werkzoekenden vooral in de it-sector veelvuldig gecontacteerd worden door allerlei recruiters om zo snel mogelijk aan de slag te gaan bij een bepaald bedrijf, ook al passen de skills niet bij elkaar’, oppert Chitgar. ‘Met onze toepassing geven wij enkel persoonlijke gegevens vrij met toestemming. Zo brengen wij de werkzoekenden enkel in contact met een bedrijf nadat ze ons de toestemming hebben gegeven.

Eerste samenwerkingen

Op dit moment heeft Simply Apply een partnership kunnen afsluiten met Volvo Car Gent, VDAB en Dibbs. Via het platform is ook al een eerste match gerealiseerd tussen een jonge werkzoekende en een bedrijf met een vacature: Virtuosolar in Geel.

Het rekruteringsplatform van Nima Chitgar en zijn teamleden helpen verder ook laatstejaarsstudenten van A tot Z in de zoektocht naar hun eerste job. ‘Wij helpen hen bijvoorbeeld bij het opstellen van hun cv, de mogelijke sollicitatievragen en nog veel meer. Omdat we zelf student zijn aan de KU Leuven kunnen we gemakkelijk een band opbouwen met studenten.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-05T11:31:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.