Microsoft-ceo Nadella verkoopt helft aandelen

Dit artikel delen:
Satya Nadella

Microsoft ontkent dat topman Satya Nadella minder vertrouwen heeft in de toekomst en strategie van zijn bedrijf. De verkoop van de helft van de aandelen die Nadella bezit in zijn werkgever, houdt volgens een woordvoerder geen verband met de verwachte resultatenontwikkeling.

Onduidelijk blijft wat Nadella dan wel heeft bewogen in twee dagen tijd voor 250 miljoen euro aan Microsoft-aandelen te verkopen. Officieel werd ‘persoonlijke financiële planning’ genoemd, maar dat kan vele achtergronden hebben. Ook werd ‘diversificatie’ als reden genoemd. Nadella wil zijn eieren in meerdere mandjes leggen. Normaliter gebeurt dat echter geleidelijk. 

De Amerikaanse effectenbeurs was verrast door de transactie. Doorgaans is zo’n massale verkoop de voorbode van een ongunstige ontwikkeling. De ceo weet immers als beste wat er in zijn onderneming speelt en hoe de markt zich ontwikkelt. Zeker is dat de pandemie Microsoft geen windeieren heeft gebracht. Omzet en winst spoten sindsdien omhoog, net zoals dat bij andere bigtech-bedrijven gebeurde. Covid-19 versnelde de digitalisering, maar dit effect zou de komende tijd kunnen afzwakken. 

Overigens gaat het sinds Nadella zeven jaar geleden de scepter over Microsoft ging zwaaien, crescendo met het bedrijf. Het aandeel steeg 780 procent. De beurs waardeert Microsoft op 2530 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-30T17:06:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.