Meta koopt agressief ar-experts bij Microsoft weg

Dit artikel delen:

Microsoft heeft grote moeite om experts op gebied van augmented reality (ar) vast te houden. Al honderd technici hebben de wijk genomen. Het merendeel van deze deskundigen wordt weggekocht door Meta, het concern waaronder Facebook valt. Ook startups op dit terrein zien zich geconfronteerd met een uiterst gespannen arbeidsmarkt.

De race naar de metaverse, een netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3d-ruimtes, leidt tot een enorme vraag naar ar-experts. Concurrenten van Microsoft bieden soms het dubbele van hun salaris, aldus The Wall Street Journal.

De Amerikaanse zakenkrant constateert dat vooral aan Microsofts Hololens team zwaar wordt getrokken. Meer dan veertig technici betrokken bij de ontwikkeling van deze mixed reality headset zijn inmiddels naar Meta vertrokken. Daaronder bevinden zich Charlie Han, verantwoordelijk voor de feedback van klanten, en Josh Miller die voor Microsofts display team werkte. Ook bedrijven als Roblox en Epic Games laten zich niet onbetuigd.

Techgiganten als Meta, Apple en Microsoft werken hard aan een nieuwe virtuele wereld waarin mensen kunnen werken, shoppen, leren en gamen. Hiertoe moeten op grote schaal hardware en software voor augmented, virtual en mixed reality worden ontwikkeld. In Nederland behoren Lalaland.ai en CoVince tot de voorlopers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-11T12:33:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.