Recordjaar voor it-vacatures

Dit artikel delen:

Het voorbije jaar lag het aantal it-vacatures in België ruim de helft hoger dan het jaar ervoor. Vooral jobs in datamanagement en it infrastructuur zaten in de lift. Al verschilt het erg van sector tot sector

VDAB publiceert jaarlijks een lijst van knelpuntberoepen, die inmiddels is opgelopen tot 207. Verpleegkundige blijkt het 'zeldzaamst' te zijn, maar ook een aantal it-profielen zijn al jaren een vaste waarde op deze lijst, zoals bijvoorbeeld bedrijfsanalisten, leidinggevende it-medewerkers en it-ontwikkelaars.

Deze lijst van de VDAB verhult echter de grote krapte op de markt. Want 2021 was een recordjaar voor het aantal it-vacatures in België. Uit Jobfeed-cijfers blijkt dat er 55 procent meer it-vacatures werden gepubliceerd dan het jaar voordien.

Welke functies deden het nog beter dan dit gemiddelde? ‘De forse toename in het aantal vacatures was vooral te merken bij functies binnen datamanagement (87 procent) en it infrastructuur (66 procent). Dan gevolgd door it-management (51 procent) en it-projectmanagement (45 procent)’, zegt Melina Kayila, managing consultant in de it-divisie van internationaal rekruteringskantoor Robert Walters.

Populairste sectoren

Naast ict-organisaties en softwarebedrijven zijn ook veel andere sectoren naarstig op zoek naar it-specialisten. Kayila: ‘It-managers, C-level-professionals binnen it en it-projectmanagers zijn vooral bevraagd in sectoren zoals pharma, automotive, telecom en management consulting.

Al zijn er onderlinge verschillen. ‘Binnen de bank- en verzekeringssector, de overheid, retail- en energie-sectoren zijn voornamelijk data- en warehousing specialisten en it-architects welkom.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-15T11:45:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.