CoderDojo stelt Coolest Projects voor

Dit artikel delen:

Tientallen jongeren tonen komende zondag hun innovatieve ideeën tijdens Coolest Projects 2022, een initiatief van vrijwilligersgemeenschap CoderDojo dat jongeren wil aanzetten tot programmeren en het gebruik van technologie. CoderDojo werd vorig jaar door Computable in de verf gezet met de award voor ‘social innovation’.

Coolest Projects 2022 is een jaarlijkse samenkomst van CoderDojo. Voor de editie van 24 april krijgen de deelnemende jonge uitvinders de opdracht een innovatieve, technologische oplossing te ontwikkelen en zo onze planeet te redden. Locatie van deze jonge creativiteit is Technopolis in Mechelen.

Met de gratis technologiebeurs wil de organisatie jongeren tussen zeven en achttien jaar stimuleren om innovatieve technologische oplossingen te ontwikkelen die écht het verschil maken. Na vier edities gingen de voorbije twee noodgedwongen digitaal door. Nu kan Coolest Projects 2022 opnieuw fysiek plaatsvinden.

De jonge deelnemers krijgen de opdracht te werken rond het thema Save the Planet. ‘Van grappige computergames tot gekke robots of superefficiënte oplossingen, alles kan bij ons’, zegt Joke Van Driessche, community support & event management officer bij CoderDojo. ‘Het is de bedoeling dat alle jonge creativiteit samenkomt op de grootste gratis uitvindersbeurs van het land. En wie weet maken we wel kennis met de volgende Elon Musk of Grace Hopper.’

Coolest Projects 2022 vindt plaats in de namiddag: van 14.00 tot 17.00 uur, en dus op 24 april. De entree is gratis. Meer info hier.

Social Innovation

CoderDojo werd vorig jaar door Computable in de verf gezet met de award Social Innovation. Ook dit jaar wordt de prijs uitgereikt, samen met de andere Computable Awards, en dit op 12 mei op Cybersec Europe, een event waar u eveneens gratis voor kan registreren. Dit jaar zijn BeCode, De Lift Education, Digitale Wolven, Logiscool, MolenGeek en WeGoSTEM genomineerd voor genoemde prijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-22T10:20:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.