Cio Jennifer Crites verruilt AkzoNobel voor PostNL

Amerikaanse volgt vertrekkend cio Marcel Krom op

Dit artikel delen:

Jennifer Crites (foto: PostNL).

Jennifer Crites is de nieuwe chief information officer (cio) van PostNL. De Amerikaanse is de opvolger van Marcel Krom, die het postbedrijf in september gaat verlaten. Crites was tot kortgeleden cio bij AkzoNobel, waar de Vlaming Kurt De Ruwe haar taken inmiddels heeft overgenomen.

Crites deed in de loop van haar carrière kennis op van digitale transformatieprocessen, ict-ontwikkelingen en datamanagement bij grote internationale bedrijven. Vanaf 2000 werkte ze achtereenvolgens bij Procter & Gamble, FrieslandCampina en Hunkemöller, meestal in de rol van it-directeur. Sinds 2019 was de Amerikaanse cio bij AkzoNobel, waar ze de strategie van de it-organisatie ontwikkelde.

Digitale transformatie

Bij PostNL gaat Crites de rol van informatietechnologie in de ontwikkeling van logistieke netwerken en digitale transformatie verder vormgeven, aldus ceo Herna Verhagen. Deze ontwikkeling is ingezet door haar voorganger Marcel Krom, door velen gezien als het brein achter de verregaande digitalisering van de post- en pakketbezorger. Onder zijn leiding koos het bedrijf in 2013 een 'full-cloud'-strategie, als een van de eerst grote Nederlandse bedrijven. Zijn inzet leverde hem twee Computable Award-nominaties op, in 2013 en 2019. Krom vertrekt per 1 september aanstaande.

Bij AkzoNobel is een nieuwe cio ter vervanging van Crites aangesteld. Kurt De Ruwe is afkomstig van Signify, het vroegere Philips Lighting. Daar was hij sinds 2013 eveneens cio. Eerder werkte hij zes jaar als cio bij een bedrijfsonderdeel van chemieconcern Bayer dat inmiddels Covestro heet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-10T10:20:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.