Vraag naar recruiter groter dan softwareontwikkelaar

Dit artikel delen:
Werving recruiter recruiting

Op de it-arbeidsmarkt heerst er schaarste. Maar de strijd om recruiters woedt momenteel wel erg hard. Zo hard zelfs dat de functie van een recruiter moeilijker in te vullen blijkt dan die van een softwareontwikkelaar.

Dat is de vaststelling bij it-consultancybedrijf Elmos. ‘De vraag naar it-consultants is groot. Er is dus ook nood aan recruiters om deze profielen aan te trekken. Het laatste jaar zijn die laatsten alleen heel moeilijk te vinden’, aldus Liesbeth Debruyn, algemeen directeur van Elmos. ‘Hoe krapper de arbeidsmarkt, hoe meer nood aan recruiters. Om onze tekorten in te vullen, gaan we onze wervers daarom zelf opleiden.'

Elmos bundelt zijn krachten met het opleidingsplatform The Recruiters Academy voor een opleiding voor recruiters, de Recruitment Class. ‘Heel wat bedrijven gaan er immers vaak vanuit dat iedereen zomaar in staat is om te selecteren en te rekruteren en bieden dus weinig begeleiding’, klinkt het bij de initiatiefnemers.

Opleiding met contract

Beide partijen, Elmos en The Recruiters Academy, wijzen op de uitstroom bij it-recruiters. ‘De meeste recruiters moeten de job dus al doende leren. Typisch voor recruitment is dat pas afgestudeerden er als junior mee starten en er ook snel weer mee stoppen’, klinkt het.

De twee slaan dus de handen in elkaar in functie van een specifieke betaalde opleiding. Daarin worden kandidaten klaargestoomd voor een job als personeelswerver in het domein van it of engineering. De training is bedoeld voor starters die net van de schoolbanken komen of binnenkort afstuderen. Maar ook voor iedereen die zijn of haar carrière een nieuwe wending wil geven.

Het programma vindt deels plaats bij Elmos en deels bij The Recruiters Academy. Buiten de klassikale opleidingen krijgen de trainees toegang tot een online leerplatform en een mentor. Na vier weken zwaaien ze af met een vast contract van onbepaalde duur op zak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-23T14:26:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.