Icann-topman Marby vertrekt

Dit artikel delen:

Icann moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. De internationale beheerorganisatie voor de toewijzing en distributie van ip-adressen en internetdomeinnamen meldt dat de huidige ceo Göran Marby per direct opstapt.

Marby was sinds mei 2016 president en ceo bij Icann, na een carrière in de Zweedse en Europese post- en telecomsector. Onder zijn leiding kreeg Icann meer aandacht voor het monitoren en verhelpen van DNS-beveiligingsdreigingen.

.org-domeinen

In 2020 voorkwam de Zweed de verkoop van de zogeheten Public Interest Registry (PIR) door de Internet Society (Isoc), een organisatie die in opdracht van Icann de niet-commerciële .org-domeinen toewijst. De PIR zou voor 1,35 miljard dollar worden verkocht aan de private investeringsmaatschappij Ethos Capital, gerund door drie commerciële zakenfamilies gelinkt aan de Amerikaanse Republikeinse partij. Er was veel maatschappelijke onrust over dit voornemen, iets wat Marby en zijn medebestuurders goed aanvoelden en vetoden.

Het is onbekend wat Marby gaat doen. Evenmin is bekend wie zijn opvolger wordt. Als interim-president en ceo is aangesteld Sally Costerton. Zij werkt al tien jaar als adviseur bij Icann.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-23T15:03:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.