Passwerk verdubbelt consultants met autisme-profiel

Ook security, bi en softwareontwikkeling in aanbod

Dit artikel delen:

De organisatie Passwerk stelt intussen 180 consultants in de markt, die allemaal een autismespectrumprofiel hebben. De organisatie groei snel: de laatste twee à drie jaar is het aantal consultants verdubbeld. Met steeds meer diverse competenties.

Passwerk startte aanvankelijk met medewerkers die instonden voor het functioneel testen van software en andere support process-opdrachten (vroeger quality assurance genoemd). Dat gebeurt dus door consultant die een autismeprofiel hebben. Passwerk is geen klassiek maatwerkbedrijf en heeft gerenommeerde klanten als Belfius in portefeuille.

Voor hun project en initiatief won Passwerk enkele jaren geleden overigens nog de Computable Award in de categorie Social Innovation.

Aanbod uitgebreid

Waar Passwerk begon met testers, zijn die profielen intussen uitgebreid. ‘Ook softwareontwikkeling bieden wij aan aan de markt. Dat gaat van de high-end-omgevingen zoals Java of .Net. Recent is daar low-code bijgekomen met de ondersteuning van Outsystems’, vertelde Dirk Rombaut, commercieel directeur bij Passwerk recent aan SAI Update, het vaktijdschrift van it-vereniging SAI.

Maar daar blijft het niet bij. Er zijn vanuit Passwerk ook consultants in business-intelligence, zoals voor SAS en voor Power BI van Microsoft. Ook een nieuw domein, is cybersecurity. ‘Daar gaat het om SOC-analisten (security operating center). Daarvan hebben we er een viertal in de markt, bedoeling is om daarvan 10 à 15 per jaar te kunnen aanbieden aan de markt’, aldus Rombaut. Of hoe autismespectrum-profielen dus over (veel) meer it-competenties kunnen beschikken dan sommigen misschien zouden vermoed hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-06T10:38:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.