BT Group kondigt ingrijpende afslanking aan

Dit artikel delen:

Telecomconcern BT Group wil zijn personeelsbestand tegen het einde van het decennium met maar liefst veertig- tot 55.000 werknemers verkleinen, een afname van slordige veertig procent. Het gaat om zowel directe BT-werknemers als inhuurkrachten. Het concern heeft 130.000 mensen in dienst, inclusief contractanten van derden. Dat aantal moet in 2030 zijn teruggebracht tot 75.000 à 90.000 medewerkers.

Topman Philip Jansen heeft de afgelopen jaren al een aantal keren gesneden in het personeelsbestand. Het doel is om vanaf eind 2025 jaarlijks drie miljard pond te besparen ten opzichte van het uitgavenpatroon van het bedrijf in 2020, meldt het Britse it-vakblad Computing.

Jansen wil van BT een slanker bedrijf maken. De meeste ontslagen zullen vallen nadat de telco zijn nieuwe glasvezelnetwerk volledig heeft uitgerold. BT moderniseert zijn nationale netwerk van koperverbindingen naar glasvezelverbindingen, met als doel deze infrastructuur tegen eind 2026 toegankelijk te maken voor vijfentwintig miljoen Britse huishoudens.

Zodra deze upgrade is voltooid, is er veel minder behoefte aan technici. Ook het toenemend gebruik van artificiële intelligentie in systemen zorgt er voor dat er minder ict'ers nodig zijn voor het beheer en het onderhoud van de infrastructuur. 

Volgens Computing is ongeveer dertigduizend van de posten die geschrapt moeten worden, in handen van derden. Het gaat om ruim vijftienduizend glasvezeltechnici en tienduizend  onderhoudsmedewerkers. Daarnaast zullen ongeveer tienduizend functies worden geschrapt door de toegenomen automatisering bij BT. Wat de gevolgen zijn voor de vestigingen buiten het Verenigd Koninkrijk is nog niet duidelijk.

BT Group (voorheen British Telecom) noteerde in 2022 een omzet van 20,8 miljard pond en een winst van 1,3 miljard pond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-19T11:36:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.