Managed hosting door True

Google België onder de loep van de fiscus

 

Het Belgische filiaal van Google is het onderwerp van een fiscale controle voor de jaren 2014 en 2015. Dat blijkt uit het jaarverslag van Google België, zo meldt Le Soir.

Het technologiebedrijf had voor 2016 een omzet van 32 miljoen euro aangegeven, wat ver onder de werkelijke activiteit van het bedrijf zou liggen. ‘Op het moment dat de jaarverslagen werden goedgekeurd, was de controle nog steeds aan de gang’, aldus Google België, dat toevoegt dat het ‘momenteel aan het onderhandelen is met de fiscus om tot een akkoord te komen’.

De FOD Financiën geeft omwille van zijn beroepsgeheim geen verdere informatie over de zaak.

Het Belgische filiaal van Google gaf in 2016 een omzet van 32 miljoen euro (+25 procent) en een winst van 1,9 miljoen aan. Daarop betaalde het bedrijf 740.404 euro belastingen. De omzet komt echter niet overeen met de reële financiële activiteit van het bedrijf, het verkopen van advertentieruimte. De reclame wordt vanuit Ierland gefactureerd, waar het Europese moederbedrijf van Google zich bevindt, en waar de fiscale voorwaarden voordeliger zijn.

Volgens schattingen zou de reële omzet meer dan 220 miljoen bedragen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6176969). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.