Pascale Van Damme is ‘Digital Woman of the Year’

Pascale Van Damme wordt Digital Woman of the Year

Pascale Van Damme, vice president en managing director Dell EMC Belux is door het Digital Leadership Institute gelauwerd als ‘2017 Digital Woman of the Year’, tijdens de uitreiking van de European Ada Awards. Met deze bekroning wordt Van Damme erkend voor haar inzet en initiatieven in de technologiesector.

Het Digital Leadership Institute is een internationale, in Brussel gebaseerde ngo die de aanwezigheid van meisjes en vrouwen wil bevorderen in omgevingen die technologie, leadership en andere aspecten van bedrijfsvoering combineren. Hun Europese ‘Digital Woman of the Year’-award bekroont vrouwen die zichzelf onderscheiden door leiderschap, creativiteit, ondernemerschap, sociale focus en/of innovatieve ontdekkingen en die een positieve invloed hebben op het aantal meisjes en vrouwen dat deel uitmaakt van een digitaal gedreven omgeving.

Volgens het Institute is Van Damme een echt rolmodel voor vrouwen die een carrière in de digitale sector ambiëren. Ze is iemand die ‘de uitdaging als vrouwelijk leider steeds op een positieve manier aangaat. Ze creëert bewustzijn omtrent gendergelijkheid door samenwerkingen aan te gaan en netwerken uit te bouwen om op die manier verandering te bekomen. Pascale is al jaren actief als mentor voor jonge vrouwen en als coach voor onderneemsters.’

‘Ik ben enorm vereerd met deze bekroning als Digital Woman of the Year’, reageert Van Damme, ‘het is voor mij een erkenning van min en Dell EMC’s voortdurend streven naar gelijke kansen voor mannen en vrouwen in een sector die traditioneel door mannen wordt gedomineerd.’

Van Damme versloeg in de finale de Britse Cat Lamin, consultant bij Pi-Top, en de Litouwse Egle Ciuoderlene van het Baltische Institute of Advanced Technology.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-04T10:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.