Passwerk zoekt 30 softwaretesters met autisme

Antwerps bedrijf wil doorgroeien naar 100 medewerkers

De Antwerpse onderneming Passwerk wil volgend jaar naar honderd medewerkers doorgroeien. Het telt vandaag reeds ruim zeventig werknemers met een autismespectrumprofiel. Die zijn naar eigen zeggen bijzonder geschikt voor het testen van software.

Passwerk vierde onlangs z’n tiende verjaardag. Het project van directeur Nico De Cleen en verkoopdirecteur Dirk Rombaut is inmiddels een vaste waarde geworden. Het telt klanten zoals VDAB, Fod Economie en Financiën, Belfius, Baloise, het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen voor Zelfstandigen, het ACV en MyForce. Het concept is tevens overgenomen in Canada en Duitsland.

'Werknemers met een autismespectrumprofiel zijn uitstekend voor het testen van software, omdat ze zich bijzonder lange tijd kunnen focussen en zonder problemen repetitief werk aan kunnen', aldus het bedrijf. De testers worden geholpen door jobcoaches, die ook de werkgever bijstaan. Recent is tevens een afdeling opgezet op de Corda Campus in Hasselt.   

Sinds kort heeft Passwerk eveneens een nieuwe afdeling opgezet. Het gaat om Top Resources Plus (TRPlus) waarbij getalenteerde medewerkers met een autismespectrumprofiel kunnen doorgroeien. Het gaat om werknemers met een masterdiploma of een gelijkgesteld attest. Er zijn nu al enkele consultants aan de slag. Met TRPlus mikt Passwerk op jobs zoals developer, architect, security analyst of specialisten in business intelligence en big data.

Naar aanleiding van tien jaar Passwerk heeft Computable-columnist Luc Blyaert tevens een boek geschreven. U kunt het via deze link gratis downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-12T15:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.