Managed hosting door True

Mechelen wint hoofdvogel met project ‘Nachtraven’

Mechelen

Mechelen heeft de ‘Slim in de stad-prijs’ gewonnen met het ‘Project Nachtraven’. Ook Kortrijk viel in de prijzen van de Vlaamse Overheid met de ‘toolbox kit’.

Voor de derde keer werd de ‘Slim in de stad-prijs’ uitgereikt door de jury onder leiding van Geert Mareels, senior projectleider Digitaal Archief Vlaanderen. Minister Liesbeth Homans, verantwoordelijk voor digitalisering, mocht de award uitreiken aan de stad Mechelen, goed voor honderdduizend euro.

De Maneblussers wonnen de wedstrijd met het project ‘Nachtraven’ dat inspeelt op een veilig uitgaansleven. In samenwerking met Imec, dat de polsbandhorloges leverde, werden alle probleemstraten en pleinen in kaart gebracht. Het project werd begeleid door Studiodott. De sensors in de digitale uurwerken geven door wanneer de emotie oplaait bij intimidatie of onveilig gevoel. Op die plaatsen wordt meer bewaking ingezet. Mechelen wil echter nog verder gaan en ook bijvoorbeeld intelligente straatverlichting inzetten op die plaatsen.

De stad Kortrijk kreeg een cheque van 5vijftigduizend euro voor z’n ‘Toolbox kit’, een datacaptatie- en analyseset dat aangesproken kan worden voor heel wat slimmestad-projecten. Deze toolbox zou ook doorgespeeld worden aan andere steden, in de eerste plaats in West-Vlaanderen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-09T11:32:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.