Frankrijk en Duitsland willen EU-steun voor startups

start-up

Frankrijk en Duitsland willen dat er in Europa meer grensoverschrijdende initiatieven komen om innovatie en onderzoek bij startups te stimuleren. Dat schrijft Reuters. Zo moet Europa beter concurreren met China en de VS.

Berlijn en Parijs roepen de European Innovation Council op ‘ambitieuze’ Europese tech start-ups van geld te voorzien. Dat gebeurde via een paper dat gepresenteerd werd op een bijeenkomst van de Europese leiders in de Balkan, vorige week.

Specifiek moet de toegang tot investeringskapitaal gemakkelijker worden en moeten er regels komen om innovaties sneller naar de markt te laten doorstromen. Dat moet uiteindelijk tot een soort netwerk van ‘doorbraaktechnologieën’ leiden, een netwerk waar ook andere Europese landen toegang toe moeten krijgen. De groei van disruptieve bedrijven van Europese bodem moet zo gemakkelijker worden.    

De Europese initiatieven moeten naast de nationale inspanningen komen, zo hopen Frankrijk en Duitsland. Frankrijk heeft al aangekondigd dat het tegen 2022 zo’n anderhalf miljard euro gaat pompen in artificiële intelligentie. Op die manier moet een brain drain naar de Verenigde Staten en China voorkomen worden en moeten Franse bedrijven kunnen aanklampen met buitenlandse concurrenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-28T11:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.