Databus moet digitale geletterdheid Brussel verbeteren

Databus VUB

De onderzoeksgroep Imec-Smit van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) lanceert met steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) een ‘data bus’. Deze wil leerlingen in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel data-wegwijs maken en met leerkrachten werken rond concrete dataprojecten.

Dankzij de bus kan de VUB samen met de VGC en de Nederlandstalige scholen in Brussel op een innovatieve manier ‘hightech educatieve living labs’ installeren rond scholen en andere interessante locaties in Brussel. De bedoeling is daarbij om via de mobiele educatielabs jongeren tussen tien en achttien jaar uit het Nederlandstalig onderwijs datawijs te maken, door samen met hun leerkrachten te werken aan concrete dataprojecten en hun eigen digitaal dataproces.

De door de VGC toegekende middelen (bijna vijfhonderdduizend euro) zullen dienen om de bus te leasen en uit te rusten met touchscreens, tablets, verschillende sensoren en andere state-of-the-art technische tools om de volledige leercontext in kaart te brengen en noodzakelijke inzichten te verwerven om te werken aan het onderwijs van de toekomst.

De maiden trip van de bus is voorzien voor februari 2019. Daarna zal hij in samenwerking met leerkrachten, schoolteams en andere digitale organisaties, verschillende scholen aandoen. Ook de studiekeuzebeurs en de VGC-speelpleinen kunnen op een stop van de bus rekenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-13T10:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.