BYD levert elektrische bussen voor Zaventem

BYD Zaventem

Het Chinese BYD (Build Your Dreams) is begonnen met de levering van dertig elektrische bussen voor Brussels Airport Company, de beheerder van de luchthaven van Zaventem. De eerste bus is zopas in dienst genomen.

De dertig elektrische bussen zijn twaalf meter lang, uitgerust met drie deuren, en voorzien van een moderne uitrusting. Passagiers kunnen gebruik maken van gratis Wi-Fi en usb-laadpunten terwijl digitale beeldschermen in de bussen actuele vluchtinformatie tonen.

BYD installeert 30 zelfontworpen laadpunten op Zaventem. Zo is het mogelijk om de e-bussen ‘s nachts in de terminal op te laden. De laadpunten zijn vergelijkbaar met de speciale laadinstallaties die BYD eerder heeft geïnstalleerd op Schiphol. De Nederlandse luchthaven maakt sinds juni 2015 gebruik van een vloot van 35 elektrische bussen van BYD. Daarmee was Schiphol de eerste grote internationale luchthaven die koos voor de BYD e-bussen.

Sindsdien zijn de BYD e-bussen op verschillende luchthavens in gebruik genomen. Naast Schiphol en Zaventem zijn ook de luchthavens van Sydney (Australië), Kansas en Los Angeles (Verenigde Staten) en Shenzhen (China) overgestapt op de elektrische en emissievrije bussen van BYD.

Brussels Airport Company maakte eerder dit jaar uitgebreid kennis met de nieuwe BYD e-bussen. Na een testperiode zijn alle chauffeurs getraind om met de elektrische bussen te rijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-08T09:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.