VS hebben meeste bewakingscamera’s per persoon

Camerabewaking

Niet in China maar in de Verenigde Staten hangen de meeste bewakingscamera’s per persoon. Dat blijkt uit een onderzoek van PreciseSecurity.com. In totaal heeft de Chinezen wel vier keer zoveel camera’s als de Amerikanen.

In China hangen er in totaal zowat tweehonderd miljoen bewakingscamera’s. De VS volgen op een afstandje met vijftig miljoen apparaten. Ver daarachter, op de derde plaats, staat Duitsland met ruim vijf miljoen stuks. Daarna volgen het VK en Japan (elk vijf miljoen), Vietnam (2,6 miljoen), Frankrijk (1,65 miljoen), Zuid-Korea (1,03 miljoen) en Nederland (een miljoen). 

Dat betekent dat Amerika 15,28 camera’s per honderd inwoners heeft. China tikt af op 14,36, het VK op 7,5. Bovendien zijn acht op de tien steden met het meeste camera’s allemaal in China gelegen. Daarna volgen Londen en New Delhi. De top drie is Sjanghai, Chongqing en Shenzhen.

Van Indië, Rusland en Brazilië kregen de onderzoekers data over een beperkt aantal steden, vandaar dat deze landen ver onderaan eindigden. In werkelijkheid zouden ze waarschijnlijk wel ‘beter’ scoren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-05T10:10:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.