Verizon en Unloc organiseren ondernemerswedstrijd

jongeren

Operator Verizon en de Britse non-profitorganisatie Unloc gaan samen een ondernemerswedstrijd op poten zetten. Jongeren tussen 16 en 25 krijgen daarbij de kans een concept voor een technologische start-up voor te leggen aan een jury.

Het is de derde maal dat Verizon en Unloc de Young Entrepreneurs Challenge organiseren. Een panel van topmanagers binnen Verizon zal ideeën beoordelen op basis van hun levensvatbaarheid, duurzaamheid en technologische innovatie. De winnende ondernemer ontvangt tienduizend pond aan financiering, plus ondersteuning van een mentor en toegang tot gratis diensten om een bedrijf op te starten. Alle finalisten krijgen sowieso duizend pond.

‘De wedstrijd brengt deze focus op innovatie naar Europa en heeft het doel de zelfontwikkeling, technologie- en ondernemersvaardigheden van jongeren te stimuleren’, zo klinkt het in een persbericht van de organisatoren. Jonge ondernemers kunnen hun ideeën insturen vanaf nu tot en met 22 januari 2021, via een hiervoor opgezette website.

‘Voor Verizon gaat het bij het stimuleren van ondernemerschap om het promoten van onafhankelijkheid, innovatie en succes’, zegt Dyanne Ierardo, hr-verantwoordelijke voor Verizon International. ‘Het Verizon-team werkt regelmatig samen met scholen en universiteitsgroepen om studenten te helpen de zakelijke en technologische vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn op de moderne werkplek. Samenwerken met Unloc aan deze wedstrijd sluit daarop naadloos aan.’

Het in Portsmouth gevestigde Unloc is een sociale onderneming die jongeren wil helpen innovatieve veranderingen te realiseren door hun ondernemersvaardigheden te verbeteren en door het opzetten en testen van eigen bedrijven, projecten en ideeën. Unloc organiseert workshops en programma's rond ondernemerschap op scholen en hogescholen en heeft samenwerkingsverbanden met meer dan honderd instellingen in het VK en daarbuiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-02T09:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.