Tim Cook spreekt op Europa's grootste privacycongres

De CPDP2021-conferentie die de VUB organiseert, een van de grootste conferenties rond privacy en databescherming in Europa, krijgt een prominente spreker: Apple-ceo Tim Cook. De conferentie gaat dit jaar door op 27 januari en enkel online. Het thema: hoe handhaven we individuele en collectieve rechten in een veranderende wereld?

Zoals elk jaar zal CPDP drie dagen vol met panelgesprekken en nevenevenementen aanbieden, in de smeltkroes van het digitale en het politieke veld. Het event voorziet in meer dan tachtig panels op vijf online podia met actuele debatten op het gebied van informatietechnologie, privacy en gegevensbescherming. De onderwerpen van de sessies variëren rond Digital Services Act, dataretentie, digitale soevereiniteit, geautomatiseerde besluitvorming in de publieke sector, workplace surveillance, datawetenschap en de Covid-19 pandemie, ai en discriminatie, ai in slimme steden en nog veel meer. De conferentie wordt traditiegetrouw gevolgd door specialisten in beleidvorming, advocaten, gebruikers van technologieën, academici, consultants, activisten, het maatschappelijk middenveld en journalisten uit de hele wereld. 

Een van de sprekers waarnaar uitgekeken wordt, is Apple-ceo Tim Cook. Hij zal op donderdag 28 januari spreken. Cook zal om 17.15 uur zijn opwachting maken aan het begin van het panel getiteld ‘A Path to Empowering User Choice and Boosting User Trust in Advertising’. Ook onder meer Marshall Erwin, Chief Security Officer van Mozilla, Jane Horvath, Senior Director for Privacy bij Apple en Marcel Kolaja, vicevoorzitter van het Europees Parlement zullen er aan deelnemen. 

De conferentie is te volgen op www.cpdpconferences.org. Daar kunnen geïnteresseerden zich registreren en is ook het volledige programma te raadplegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-26T09:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.