Atos maakt Deense haven CO2-neutraal

Atos en het havenbedrijf van Esbjerg kondigen een gezamenlijk innovatieproject aan om de haven CO2-neutraal te maken. Dat moet vooral gebeuren door de koolstofemissies in het transport terug te dringen.

De oplossing van Atos laat vervoersbedrijven (zee-, spoor- en vrachtwagenvervoerders) toe om de CO2-afdruk van verschillende transportmiddelen en -routes te berekenen. Daarna kunnen zij kiezen voor het vervoersmiddel en de route met de laagste ecologische en financiële impact. 

Atos zal in de haven een iot-netwerk bouwen dat via ai en machine learning aan data-analyse kan doen. Alle vrachtverzoeken worden in het platform opgenomen en gekoppeld aan de beschikbare routes. Daarvan wordt dan de CO2-voetafdruk berekend. Het systeem houdt ook rekening met tijd en kosten. 

De haven van Esbjerg is de grootste haven van Scandinavië. De Deense overheid wil tussen nu en 2030 zijn CO2-uitstoot terugdringen tot 70 procent van het niveau in 1990. Atos zelf heeft ook al aangekondigd dat het tegen 2028 CO2-neutraal wil zijn. 

Voor Atos zijn het voor klanten ontwikkelen van duurzaamheidsoplossingen een van de pijlers van de groeistrategie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-06T10:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.