Lenovo legt zichzelf strengere klimaatdoelen op

De Chinese it-reus Lenovo heeft zichzelf strengere klimaatdoelstellingen opgelegd. Het bedrijf wil zo de klimaatverandering helpen tegengaan. Er komen ook nieuwe ambities over het aantal vrouwen en minderheden dat bij Lenovo aan de slag is.

Lenovo verbindt zich ertoe tegen het boekjaar 2029/2030 de energie-efficiëntie met vijftig procent te verbeteren voor desktops en servers, en met dertig procent voor notebooks en Motorola-producten. Het wil ook tegen het boekjaar 2025/26 negentig procent van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen halen en een miljoen ton broeikasgasemissies uit zijn toeleveringsketen te verwijderen.

Tegen boekjaar 2025/26 zal honderd procent van de pc-producten gerecycleerd materiaal bevatten en zal ook negentig procent van de plastic verpakking gemaakt zijn van gerecycleerd materiaal. In de verpakking van smartphones zal vijftig procent minder plastic voor eenmalig gebruik worden gebruikt, en de afmetingen en het volume zullen tegen boekjaar 2025/26 met tien procent worden teruggebracht. Daarnaast zal Lenovo de recyclage en het hergebruik van 363 miljoen kilo afgedankte producten mogelijk maken en zal het 136 miljoen gerecycleerde kunststoffen in zijn producten hebben gebruikt.

Samenleving

Naast milieudoelstellingen komt Lenovo ook met nieuwe doelen rond een inclusieve samenleving. Tegen het boekjaar 2025/26 streeft naar 27 procent van de leidinggevende functies wereldwijd die door vrouwen wordt vervuld (tegenover 21 procent in 2020). Ondervertegenwoordigde minderheden moeten dan 35 procent van de leidinggevende functies in de VS bezetten (tegenover negentwintig procent in 2020).

Tegen het boekjaar 2025/26 moet ook 75 procent van de producten doorgelicht zijn door deskundigen op het gebied van inclusief ontwerp om ervoor te zorgen dat ze voor iedereen werken, ongeacht fysieke kenmerken of capaciteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-21T10:37:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.