België maakt zich op voor Amazon

E-commerceplatforms als Bol.com en Zalando doen het goed bij Belgische e-shoppers. Dat schept ook hoge verwachtingen voor Amazon dat eind september een Belgische webshop opent.

Op basis van interne documenten bij Amazon gaf Business Insider aan dat de e-commerce-gigant een Belgische webshop voorbereidt. Hierdoor zullen Belgische shoppers niet langer bij buitenlandse varianten zoals Amazon.nl of Amazon.fr moeten aankloppen om bij het bedrijf van Jeff Bezos te winkelen.

De onderneming opende onlangs een bezorgcentrum in het Bleu Gate-bedrijvencentrum in Antwerpen. ‘Die zal onze klanten in België efficiënter en duurzamer bedienen, door onze leveringscapaciteiten te vergroten en dichter bij onze klanten in Vlaanderen te zijn’, aldus Amazon op zijn jobwebsite.

Verleiden

De locatie lijkt niks te vroeg te komen. Want online-kopen is ingeburgerd en vooral de bekende platformen weten steeds meer Belgen te verleiden, blijkt uit onderzoek van handelsfederaties Comeos en Safeshops.be naar het consumentengedrag in ons land. 

Volgens hen heeft het online-koopgedrag van de online-shoppende Belg zich het voorbije jaar gestabiliseerd. Ook na corona koopt 28 procent van de Belgen minstens één keer per week online, nog eens 43 procent doet dat minstens maandelijks. Dat is gelijkaardig aan vorig jaar. We kopen wel meer online: bijna vier op de tien zegt dat ze de afgelopen twaalf maanden net meer online hebben gekocht. Belangrijkste categorie aldaar blijft kledij en schoenen (63 procent). Reizen staat op nummer twee (62 procent), gevolgd door ontspanning en vrije tijd (58 procent).

Winkelstraat

Wat de winkelstraat is in het centrum van de stad is het platform alvast op internet, klinkt het bij Comeos en Safeshops.be. Ruim 88 procent van de Vlamingen heeft een aankoop gedaan op Bol.com. Bij de Franstaligen heeft 82 procent Amazon gebruikt. Meer dan de helft van alle Belgen (59 procent) gebruikt Zalando. ‘De platforms zijn een succes en hebben een bijzonder sterk marktaandeel dat maar blijft groeien’, zegt chief-economist Wim Van Edom van Comeos. Benieuwd of Amazon binnenkort die lijn kan doortrekken over het hele land.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-24T10:43:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.