Bill Gates doet miljardendonatie voor betere wereld

Duimen omhoog voor Bill Gates. De mede-oprichter van Microsoft stuurt een ‘tikkie’ van twintig miljard dollar naar de Bill & Melinda Gates Foundation. En daar zal het niet bij blijven. In een blogpost kondigt Gates aan op den duur al zijn vermogen aan deze charitatieve stichting over te maken.

De 66-jarige software-koning is goed voor ongeveer 123 miljard dollar. Veel van zijn geld zit in vastgoed en energie. Ook is hij Amerika’s grootste bezitter van landbouwgrond. In tegenstelling tot veel andere rijken geeft Gates weinig om protserige jachten.

Met Gates’ gift van twintig miljard dollar kan zijn stichting nog meer doen aan de bestrijding van ziektes en andere nobele doelen. Voor het uitbreken van de pandemie doneerde de Gates Foundation jaarlijks zes miljard dollar aan projecten. Vanaf 2026 kan dat vijftig procent meer worden: negen miljard. Het voorkomen van een nieuwe pandemie blijft Gates’ aandacht houden. Maar ook de oplopende kosten van voedsel- en klimaatproblemen vormen een grote uitdaging. Gates wil ook die crises helpen oplossen.

Inmiddels heeft zijn stichting al een kleine vijftig miljard dollar aan schenkingen ontvangen, plus een nog groter bedrag aan toezeggingen. Overigens komt ongeveer de helft van zijn vriend, de 91-jarige superbelegger Warren Buffett. Ook Buffett, vlak na Gates nummer vijf op de lijst van de meest gefortuneerde wereldburgers, wil uiteindelijk 99 procent van zijn vermogen weggeven. Maar Buffett is ook bezig een eigen familiestichting op te tuigen waar mogelijk geld naar toe gaat dat eerst voor de Gates Foundation was bestemd. Gates kan echter ‘bijpassen’. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-14T10:26:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.