Smartphone is de nieuwe portemonnee

Ook dit jaar gaat het aantal mobiele betalingen met Payconiq en Bancontact steil omhoog. De groeiende populariteit van mobiel betalen via Payconiq op zomerfestivals verklaart een deel van het succes.

Na corona groeien mobiele betalingen fors door. Tussen januari en augustus 2022 betaalden de Belgen ruim 171 miljoen keer met de Payconiq by Bancontact-app of een bancaire app die de mobiele betaaloplossingen van Bancontact of Payconiq heeft geïntegreerd.

Die 171 miljoen is een stijging met 37 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen het aantal mobiele betalingen afklokte op 125 miljoen. Vergeleken met de eerste coronaperiode (januari – augustus 2020) is de groei nog explosiever: op amper twee jaar tijd zijn we 131 procent meer mobiel gaan betalen.

Festival

Dat we in 2022 (sinds lang) weer een festivalzomer mochten beleven, zit daar voor een beetje tussen. In 2022 was de qr-code alomtegenwoordig op bijna zestig festivals en zomerbars. Ter vergelijking: vijf jaar geleden was dat nog maar beschikbaar op negen festivals of zomerbars. De festivalgangers ‘biepten’ ruim 578.000 keer met de Payconiq by Bancontact-app of een bancaire app die Payconiq aanbiedt om hun bakje friet of pintje bier te betalen.

De Belgen gebruikten dit jaar ook massaal de app met Payconiq of Bancontact om elkaar terug te betalen. Van januari tot en met augustus gaat het om bijna 28 miljoen betalingen tussen vrienden, een stevige stijging met 62 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-27T09:20:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.