CIO krijgt centrale rol in bestuurskamer

De rol van cio’s verandert door de digitale transformatie. Zo besteedt 43 procent meer tijd aan strategische bedrijfsvraagstukken en kreeg 72 procent in de afgelopen twee jaar een centralere rol in de bestuurskamer. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport ‘The digital CIO’ van BT. Het ondervroeg hiervoor ruim duizend it-beslissers in elf landen, waaronder België.

In de meeste Belgische organisaties (80 procent) worden meerdere functies voor belangrijke it-producten en services gesourced en uitbesteed zonder de betrokkenheid van de it-verantwoordelijke. Dit suggereert volgens BT dat de it-afdeling steeds vertrouwder is geraakt met de nieuwe rol van de cio. Hij is meer een ‘facilitator’ met een algemene en begeleidende rol. De cio legt de focus op databeveiliging en zorgt ervoor dat er binnen de organisatie geen dubbel werk wordt verricht.

Keerzijde van de medaille is dat 61 procent van de cio’s nog teveel bezig is met het onderhouden van it-systemen en amper toekomt aan het zoeken naar creatieve oplossingen betreffende de digitale transformatie. In België ligt dit percentage nog hoger, namelijk op 80 procent.

Tot slot toont het onerzoek aan dat steeds meer bedrijven migreren naar de cloud. Voor Belgische cio’s zijn de grootste uitdagingen de veiligheid (68 procent) en verouderde systemen (64 procent). Daarnaast zijn tijd (46 procent) en interne capaciteiten (36 procent) ook belangrijke factoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-19T12:04:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.