Meer omzet en meer personeel bij Tobania

applaus

De Brusselse it-integrator Tobania kan tevreden op 2016 terugkijken, met een groei van bijna 10 procent en de uitrol van twee nieuwe divisies. Het medewerkersbestand groeide met 150 mensen aan en ook dit jaar wordt er volop aangeworven.

2016 was voor Tobania een scharnierjaar, met de 'Infrastructure & Security'-business unit die een grondige transformatie onderging, met een nieuw management en een nieuwe propositie die dichter aansluit bij de bedrijfsfilosofie. Ook de oprichting van twee nieuwe business units springt in het oog: Testing Services en Effective Business Services. De speerpunt van de Testing Services unit ligt in de testautomatisering, wat een toegevoegde waarde moet bieden ten opzichte van de klassieke testdiensten. Effective Business Services helpt klanten om op een interactieve manier gefaseerd hun businessprocessen te analyseren, te ontwikkelen en aan te passen.

De nieuwe businessunits namen al vijf à zeven procent van de omzet voor hun rekening, die in totaal aftikt op 65 miljoen euro. Ceo Lode Peeters verwacht dat ze tegen eind 2017 voor een vijfde van de omzet zullen staan. ‘De cijfers bewijzen dat we de juiste koers voeren’, zegt hij. ‘We hebben een stevige basis gelegd, zowel intern als naar klanten en partners toe. Klanten voelen dat ze voor een veel breder pakket bij ons terecht kunnen en versterken hun contracten. Ook onze partnerships, met onder meer Microsoft en IBM, hebben we het voorbije jaar uitgediept.’

Nieuwe Tobians aanwerven

Mede dankzij deze nieuwe divisies, groeide het personeelsbestand bij Tobania op een jaar van 220 naar 370 mensen. Die stevige aanwervingspolitiek wordt dit jaar doorgetrokken. ‘In 2017 willen we onze groei doorzetten’, aldus Peeters. ‘We willen onze nieuwe businessunits verder aanzwengelen en nieuwe opportuniteiten aanboren die binnen de uitgestippelde Tobania-filosofie passen. Onze aanwezigheid op de arbeidsmarkt verder verfijnen staat ook op het programma. We hopen nog eens tweehonderd nieuwe 'Tobians' te mogen verwelkomen, zodat we het ingeslagen pad naar klanten en partnerships toe het komende jaar in de breedte kunnen uitwerken.’

Tobania ontstond eind 2014 uit het samensmelten van Tobius en Saga Consulting. Het bedrijf is een totaalaanbieder in ‘front-end enterprise’-oplossingen, gaande van het bouwen en implementeren van platformoplossingen tot maatwerk alsook integratie van complexe it-toepassingen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-23T13:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.