Groen licht voor overname Zetes door Panasonic

Contract ondertekenen

De overname van Zetes door Panasonic is goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteiten. Daardoor zijn de Japanners verplicht een overnamebod te lanceren op alle nog uitstaande aandelen.

Eind vorig jaar kondigde Panasonic aan dat het een meerderheidsbelang van 50,95 procent had genomen in het Belgische Zetes. Daar betaalden de Japanners 150 miljoen euro voor. De deal is nu goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Zij zien in de overname geen concurrentiebelemmering.

Doordat Panasonic voor meer dan de helft eigenaar is van Zetes is het ook verplicht om een overnamebod uit te brengen op de nog uitstaande aandelen. Dat zal gebeuren aan hetzelfde bedrag als het initiële bod: 54,5 euro per aandeel.

Panasonic kwam aan de meerderheid in Zetes door het uitkopen van enkele grote aandeelhouders zoals Zephir, Cobepa en het huidige management. Dat management (Alain Wirtz, Jean-François Jacques en Pierre Lambert) blijft ook aan boord van Zetes, dat als onderdeel van Panasonic verder zal opereren onder dezelfde naam. Wirtz liet eind vorig jaar al weten dat het de bedoeling is om vooral de ervaring van Panasonic in r&d aan te wenden voor nieuwe Zetes-producten.

Zetes is gevestigd in Brussel en is gespecialiseerd in identificatie- en mobiele oplossingen. Het bedrijf werd in 1984 opgericht en draaide vorig jaar een omzet van ruim 258 miljoen euro. In de emea-regio heeft het net geen twaalfhonderd medewerkers op de loonlijst staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-18T13:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.