Managed hosting door True

Intelligent zet verdere stappen in Denemarken

 

samenwerking

Intelligent, de Belgische hostinggroep rond Combell, heeft de overname afgerond van de Deense Zitcom Group. Met deze acquisitie wordt het marktleider in Denemarken en een Europese top drie-speler voor kmo-hostingproducten.

De Zitcom Group heeft in Denemarken een vergelijkbaar traject afgelegd als Intelligent in de Benelux en hanteert een soortgelijke marktbenadering. Het heeft diverse hostingmerken zoals Wannafind, ScanNet, UnoEuro, Zitcom, Curanet en Cloud.dk en bedient voornamelijk klanten in het kmo-segment van de markt. Intelligent werkt, onder meer met Combell, al jaren met een multi-merkenstrategie. De bedoeling van deze overname is om die werkwijze verder te zetten, elk met de focus op de eigen regio, namelijk Combell in de Benelux en Zitcom in Scandinavië.

‘De acquisitie van de Zitcom Group heeft een grote meerwaarde voor ons, zowel vanuit een cultureel als strategisch oogpunt’, zegt Intelligent-ceo Jonas Dhaenens. ‘Zitcom is gegroeid dankzij een grote vakkennis, doorgedreven leiderschap en heeft een indrukwekkend klantenportfolio. Zitcom group past perfect in de cultuur van Intelligent en haar ambities voor verdere expansie binnen de Deense SME hostingmarkt.’

Intelligent deed in 2016 al eerder strategische overnames in Denemarken waaronder die van DanDomain door Combell. Om nog meer synergie te kunnen bereiken in het land, worden de activiteiten van DanDomain geïntegreerd als merk binnen de Zitcom Group onder leiding van ceo Stefan Rosenlund. Het huidig management van DanDomain neemt afstand van haar functie.

Dankzij de overname van de Zitcom Group wordt Intelligent de marktleider in Denemarken voor hostingproducten gericht op kmo’s. In Europa neemt de groep een top drie-plaats in. Er werken nu zo’n zeshonderd mensen voor het bedrijf. De groep verwacht dit jaar een geconsolideerde omzet van 75 miljoen euro voor kmo-hosting. Voor het enterprise-gedeelte, dat werkt onder de naam Sentia, wordt gerekend op een omzet van 65 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6040779). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.