Contraste Europe lijft Audaxis in

Contract ondertekenen

De Brusselse it-dienstenleverancier Contraste Europe neemt Audaxis uit Braine l’Alleud over, dat gespecialiseerd is in erp-oplossingen. Hierdoor ontstaat een groep van 450 medewerkers en 45 miljoen euro omzet.

Audaxis heeft zo’n 130 mensen in dienst en draait een omzet van negen miljoen. Het bedrijf werd in 2000 opgericht en is deels in handen van de Franstalige mediagroep Rossel (de uitgever van onder meer Le Soir). Het levert aan klanten onder andere NetSuite (ERP in the Cloud recentelijk overgenomen door Oracle), Compiere (opensource-erp gericht op kmo’s), Talend, Drupal (opensource-cms), Drupal Commerce en MaPS (data management solution voor Multichannel Marketing). Het bedrijf heeft een offshore-ontwikkelcenter in het Marokkaanse Tunis.

De Contraste Europe-groep, geleid door Benoît Pirotte, werd opgericht in 1994 en is actief in België, Luxemburg en Frankrijk. De groep heeft 350 medewerkers en een omzet van 35 miljoen. Contraste levert adviesdiensten, applicatiebeheer en infrastructuurdiensten. Het cliënteel bestaat uit grote ondernemingen uit de financiële sector, telco’s en nutsbedrijven en de overheid en non-profitsector Het filiaal Defimedia, gespecialiseerd in de digitale ervaring, richt zich dan weer vooral op het kmo-segment.

Het samengaan gebeurt door een combinatie van overname en omwisseling van aandelen, waardoor het management van Audaxis in het beslissingscentrum en aandeelhouderschap van de Contraste-groep komt. Ook de Rossel-groep zal in het kapitaal van de Contraste-groep stappen. Zij worden in de raad van bestuur vertegenwoordigd door Bernard Marchant. Audaxis-ceo Bernard de Cannière krijgt eveneens een zitje in de raad van bestuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-19T11:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.