Altice splitst Amerikaanse dochter af

Financiering finance geld

De Franse kabelgroep Altice heeft besloten om zijn belang van ruim 67 procent in Altice USA af te splitsen. Het bedrijf blijft wel onder controle van miljardair Patrick Drahi. De aandeelhouders moeten nog hun goedkeuring geven voor het plan.

Altice USA is ontstaan nadat de Amerikaanse kabelboeren Suddenlink en Cablevision door Altice werden overgenomen en omgedoopt tot Altice USA. De afsplitsing van het Franse moederhuis moet er voor zorgen dat de Amerikaanse tak, onder leiding van ceo Dexter Goei, kan blijven doorgroeien, zonder dat het gehinderd wordt door de schuldenberg van het moederbedrijf.

De 67 procent die Altice bezit wordt nu verdeeld onder de aandeelhouders. Het bedrijf keert meteen ook anderhalf miljard dollar cash aan dividenden uit. Na de afsplitsing zal Altice Europa, dat onder leiding staat van Dennis Okhuijsen, ook reorganiseren en verder gaan met Altice France, Altice International en het nieuw te vormen dochterbedrijf Altice Pay TV.

Volgens Altice zullen de plannen in het tweede kwartaal aan de aandeelhouders voorgelegd worden. De operatie moet leiden tot een eenvoudigere bedrijfsstructuur, met meer onafhankelijkheid en focus.

Beleggers maken zich al even zorgen over de hoge schulden van het concern. Altice zegt zich te willen focussen op het afbouwen van de schuld en zal voorlopig geen overnames meer doen. Er komen desinvesteringen om de schuldenberg te verlichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-09T15:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.