‘It-projecten worden korter óf verdwijnen'

It-afdeling gaat over van project- naar productaanpak

Daling

It-afdelingen veranderen het geweer van schouder. ‘Voor softwareontwikkeling werken wij niet meer project-gebaseerd. Wij zijn overgestapt naar een product-gebaseerde planning’, klinkt het bij Thermote & Vanhalst, als bedrijf bekend om zijn innovatieve it-aanpak.

Dat de langetermijn-planning in it meer en meer verdwijnt, haalde Computable enkele dagen geleden al aan. Cio’s en it-managers uit ons land beamen dat snelheid en flexibiliteit vandaag, veel meer dan een paar jaar geleden, belangrijke vereisten zijn. Het vijfjarenplan in it wordt met uitsterven bedreigt.

Ook het West-Vlaamse Thermote & Vanhalst (TVH), dat zich specialiseert in vorkheftrucks, heeft zijn projecten gevoelig verkort. ‘Een groot deel van onze infrastructuur-projecten plannen wij nu op één tot drie jaar’, vertelt Kalman Tiboldi, die chief business innovator officer is bij TVH. Alleen het globale wan gaat nog op vijf jaar. ‘De implementatie van dat project is korter, maar het contract loopt tot vijf jaar’, haalt Tiboldi aan.

Projecten die vroeger waren gepland op een langere periode, zijn, volgens Tiboldi, vandaag verdeeld in kleine stappen. Met een mindset van een snelle roi en regelmatige feedback van de (interne) klant, zo voegt hij er aan toe. ‘De technologie verandert zodanig snel dat langetermijn-projecten geen plaats meer hebben. Er moet inderdaad nog steeds een visie en strategie zijn, maar met een continue bijsturen van technologie’, stelt hij.

Software

Een opvallende verandering is er bij TVH op het vlak van softwareontwikkeling, waar de aanpak sinds kort product-gebaseerd is. ‘Wij kijken naar de software als een digitaal product met een lifecycle in continu verandering en verbetering in DevOps-mode’, legt Tiboldi uit. ‘Voor informatie, business en analytics doen wij dat op dezelfde manier.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-24T08:26:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.