Reorganisatie vreet aan winst Econocom

Kassa

De halfjaarcijfers die it-groep Econocom bekendmaakt, liggen in lijn van de verwachtingen. Hoewel de omzet aandikt, staan de marges onder druk. Ook het nettoresultaat krijgt een stevige klap, met dank aan de reorganisatiekosten.

De omzet van Econocom tikte af op ruim 1,3 miljard euro, een stijging van bijna 13 procent. Alle activiteiten van de groep wisten met groeicijfers voor de dag te komen in de eerste jaarhelft, zo laat het bedrijf weten. Het bedrijfsresultaat zakte wel van 56,1 miljoen euro vorig jaar naar 32,1 miljoen in 2018 en dat is dan nog exclusief de herstructureringskosten. De nettowinst, toerekenbaar aan de eigenaars van de moedermaatschappij, duikt 3,7 miljoen euro in het rood.

Voor heel 2018 verwacht het bedrijf een recurrente operationele winst van 120 miljoen euro, dat is in lijn met de outlook van begin juli. Econocom stuurde toen ook een winstwaarschuwing de deur uit die het aandeel een fikse pandoering gaf. Het bedrijf wil in de tweede jaarhelft tien miljoen euro besparen, 3,5 miljoen daarvan in ‘centrale functies’ en 6,5 miljoen in operationele divisies.

Ook het plan om over de komende maanden voor dertig miljoen euro aan eigen aandelen in te slaan (‘afhankelijk van marktomstandigheden’) blijft gelden.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-06T10:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.