Simac overlegt keurige 2018-cijfers

Technologiebedrijf verwacht dat ook 2019 positief jaar wordt

Stijging

Simac heeft de omzet in 2018 zien stijgen met bijna 16 procent naar 258,6 miljoen euro. Ook het bedrijfsresultaat laat een opwaartse lijn zien en eindigt op 13,1 miljoen euro, ruim boven 2017. De nettowinst komt uit op 10,9 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het Veldhovense technologiebedrijf onlangs presenteerde.

Als verklaring voor het succes voert topman Eric van Schagen een aantal factoren op: de grotere samenwerking tussen de Nederlandse ict-bedrijven, de concentratie van kennis in competence centers en de focus op marktsegmenten. ‘Ook de contractwaarde is gestegen wat naar verwachting voor verdere groei zal zorgen. Ook de ict-bedrijven in België, Luxemburg, Tsjechië en Frankrijk bereikten een mooie groei en goede resultaten mede door investeringen in specialistische technologieën (netwerkmonitoring, datacenters) en nieuwe oplossingen (smart cities, internet of things)’, aldus Van Schagen.

Naast ict-bedrijven kent Simac diverse bedrijven die zich specialiseren in een specifieke technologie-niche. Ook zij boekten vrijwel allemaal een gezonde groei in omzet, rendement en orderportefeuille.

Van Schagen zegt dat 2019 opnieuw een succesvol jaar wordt: ‘Alhoewel het naar de huidige inzichten niet mogelijk zal zijn het rendement van 2018 te overtreffen. Gezien het dynamische karakter van onze activiteiten en markten is het belangrijk dat we gericht op de lange termijn blijven investeren in nieuwe technologieën en oplossingen.’

Over Simac

Simac Techniek, opgericht in 1971, is een familiebedrijf actief in de Benelux en Midden-Europa. Simac ondersteunt grote en middelgrote organisaties bij het inzetten van ict en technologie ter verbetering van de bedrijfsprocessen. Bij het bedrijf werken bijna 1.300 personeelsleden verdeeld over vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Tsjechië, Frankrijk en Engeland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-18T17:57:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.