Newtec in handen van Singaporezen

Satelliet aarde observatie

Het satellietcommunicatiebedrijf Newtec uit Sint-Niklaas krijgt de Singaporese groep ST Engineering als nieuw eigenaar. PMV (Participatiemaatschappij Vlaanderen) en het fonds Smartfin verkopen hun aandelen.

Newtec houdt zich bezig met satellietcommunicatie en maakt apparatuur om tv- en internetsignalen door te sturen. De aandeelhouders verkopen het bedrijf voor 250 miljoen euro aan Singapore Technologies Engineering, een beursgenoteerd bedrijf actief in de sectoren luchtvaart, scheepvaart, defensie en scheepsbouw.

Newtec heeft haar hoofdzetel in Sint-Niklaas met productiefaciliteiten in Erpe-Mere. Het heeft ook onderzoekscentra in Berlijn en Brest en kantoren in de VS, Singapore, Peking, Dubai en Sao Paulo. Het bedrijf werd in 1985 opgericht door ingenieurs Dirk Breynaert en Jean-Marie Maes. Onder meer de BBC, CNN, Intelsat en het Amerikaanse leger zitten of zaten in de klantenportefeuille.

De aandeelhouders van Newtec houden er een meerwaarde van tweehonderd miljoen euro over, zo berekende de krant De Tijd. 55 procent van de aandelen zijn in handen van PMV en het fonds Smartfin van Jurgen Ingels. Co-stichter Breynaert en voormalig cfo Emmanuel Schellekens zijn goed voor vijftien procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-28T11:52:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.