Datacamp-topman betrokken bij MeToo-schandaal

Ontslagen

Jonathan Cornelissen, ceo van de Leuvense startup DataCamp, trekt zich terug als topman. Hij wordt beschuldigd van 'ongevraagd fysiek contact' met een medewerker. Dat schrijft het Amerikaanse Business Insider.

In blogpost eerder deze maand liet DataCamp al weten dat er ‘maatregelen’ werden genomen tegen een niet nader genoemde werknemer. Business Insider wist te achterhalen dat het om ceo Jonathan Cornelissen gaat. Het bedrijf zegt dat het de beschuldigingen onderzocht heeft en daarna de ‘gepaste en noodzakelijke’ maatregelen heeft genomen. De feiten zouden zich in oktober 2017 hebben afgespeeld in een bar.

Ondertussen stuurde DataCamp een tweede mededeling de wereld in. Daarin schrijft het dat Cornelissen vanaf 1 mei voor onbepaalde duur verlof zonder wedde neemt. Of hij nog terugkeert naar het bedrijf zal afhangen van een nieuw, onafhankelijk onderzoek en de aanbevelingen van zijn Instructor Advisory Board en raad van bestuur. Wie Cornelissen in tussentijd vervangt, is niet bekend.

Het bedrijf neemt ook maatregelen om een herhaling van dit soort incidenten te voorkomen. Het bedrijfsbeleid wordt aangepast, werknemers krijgen training en er komt een chief people officer. Cornelissen heeft zelf ondertussen ook zijn verontschuldigen aangeboden in een online-mededeling.

De werknemer die in het incident is betrokken, werd eerder door Datacamp ontslagen.

Datacamp is een online-leerplatform gespecialiseerd in het aanbieden van it-trainingen. Het bedrijf kon eind vorig jaar nog vijfentwintig miljoen dollar lospeuteren bij investeerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-26T10:00:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.