Top Mindtree stapt op na vijandige overname

Ontslagen

Het Indiase Mindtree ziet zijn ceo, coo en voorzitter vertrekken nadat het eveneens Indiase Larsen and Toubro een meerderheidsbelang in het bedrijf heeft genomen. De top van Mindtree heeft zich altijd tegen de overname verzet.

Krishnakumar Natarajan, uitvoerend voorzitter, N S Parthasarathy, uitvoerend vice-voorzitter en coo, en Rostow Ravanan, ceo en algemeen directeur, hebben hun ontslag ingediend als leden van de raad van bestuur en als werknemers van het bedrijf.

Larsen & Toubro, een Indiaas engineeringbedrijf opgericht door twee Deense ingenieurs, heeft nu ruim zestig procent van het kapitaal van Mindtree in handen en is daarmee eigenaar van het bedrijf geworden. Het is de eerste vijandelijke overname ooit in de Indiase it-industrie.

Mindtree zelf heeft zich altijd tegen de acquisitie verzet. ‘Wij zien geen enkel strategisch voordeel in de transactie en zijn ervan overtuigd dat deze waardevernietigend is voor alle aandeelhouders’, zo schreef Mindtree enkele maanden geleden in een open brief. Larsen & Toubro had toen al een overeenkomst met een grote aandeelhouder van Mindtree om diens pakket over te nemen.

Mindtree houdt zich bezig met het verkopen van SAP- en Salesforce-toepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-08T11:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.