Ml2grow trekt ex-parlementariër Peter Dedecker aan

ML2Grow

Technologiestartup Ml2grow, gespecialiseerd in ai en machine learning, heeft voormalig parlementslid Peter Dedecker aangetrokken om de bedrijfspositie en commerciële activiteiten van het bedrijf verder te ontwikkelen. Computerwetenschapper Dedecker zette dit jaar een punt achter zijn politieke loopbaan en keert nu dus terug naar de technologiebranche.

Ml2grow is een spin-off van de UGent en imec. De startup ontwikkelt machine learning (ml)-toepassingen voor bedrijven. Voor zijn klanten ontwikkelt Ml2grow computerprogramma’s op maat, zoals een applicatie om automatisch klanten te identificeren die vatbaar zijn voor een overstap naar een concurrent (‘churn prediction’). Een aantal scheepvaartorganisaties kan met software die Ml2grow bouwde dan weer aankomsttijden slimmer voorspellen.

Peter Dedecker behaalde in 2006 een diploma burgerlijk ingenieur in de computerwetenschappen aan de UGent. Aan dezelfde universiteit volgde hij in 2018 een postgraduaat big data. Na zijn studies ging Dedecker aan de slag bij de UGent en Hogeschool Gent als onderzoeker. In 2010 beëindigde hij zijn academische carrière toen hij verkozen werd als federaal volksvertegenwoordiger bij N-VA.

‘Als voormalig onderzoeker aan de UGent voelt spin-off Ml2grow aan als thuiskomen’, zegt Dedecker. ‘Bovendien is artificiële intelligentie de technologie van de toekomst. Er ligt voor bedrijven in alle mogelijke sectoren een grote opportuniteit om efficiënter en slimmer te gaan werken. Ik zal ze met Ml2grow overtuigen van de vele voordelen van automatisering en ml.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-04T11:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.