Signify Turnhout schrapt weer banen

Verlichtingsfabrikant Signify (het vroegere Philips Lightning) wil 121 jobs schrappen in zijn fabriek in Turnhout. Dat is bijna een kwart van het huidige personeelsbestand. De fabriek maakt conventionele verlichting, de vraag daarnaar daalt snel.

Het zijn 87 arbeiders en 34 bedienden van Signify die volgend jaar een andere baan zullen moeten zoeken. De ontslagronde komt niet als een verrassing, zo reageert de vakbond aan de krant Het Laatste Nieuws. Ontslagronden in het najaar zijn een soort van traditie geworden bij het bedrijf. 

Signify Turnhout produceert conventionele verlichting, een markt die al onder druk staat van de led-lampen. In 2018 werkten er nog bijna zevenhonderd mensen in de fabriek, volgend jaar zullen dat er bijna driehonderd minder zijn. 

Signify is ontstaan uit het vroegere Philips Lightning dat door Philips in 2016 naar de beurs werd gebracht en verzelfstandigd. In mei vorig jaar werd de bedrijfsnaam in Signify veranderd. Het bedrijf kreeg bij de afsplitsing tien jaar het recht om de naam Philips te gebruiken. Het zet zo’n 6,3 miljard euro om.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-29T10:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.