Opnieuw ophef over cv Proximus-ceo

ceo Proximus

Er is opnieuw ophef ontstaan over het cv van Guillaume Boutin, de nieuwe, Franse topman van telecomoperator Proximus. Volgens Boutin was hij tussen 1999 en 2000 in dienst bij de gerenommeerde consultant Roland Berger. Het blad Le Vif L’Express meent echter te weten dat het slechts om een stage van drie maanden gaat.

Volgens Boutin zelf was hij in zijn periode bij Roland Berger ‘strategic advisor’, maar het zou om een stage gaan van drie maanden op het einde van zijn studie, van 1 september tot 10 december 1999, zo schrijft Le Vif L’Express. In het jargon van de HEC Paris business school, waar de 45-jarige Boutin werd opgeleid, heten deze stages ‘pre-employment internships’.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er ophef ontstaat over het professionele parcours van Boutin. Afgelopen december bleek dat de ceo op zijn cv een Executive MBA vermeldde of een Master in Business Administration. In werkelijkheid ging het om een opleiding van slechts enkele dagen, zonder diploma en speciaal ontwikkeld voor kaderleden van het bedrijf Vivendi, waar Boutin destijds aan de slag was.

Het N-VA-Kamerlid Michael Freilich dringt nu aan op een onafhankelijk onderzoek naar het cv van Boutin. Volgens hem doen de professionele kwaliteiten waarover Boutin beschikt verder niets ter zake in dit dossier. ‘Maar het is onaanvaardbaar dat er de minste twijfel bestaat over het cv en de integriteit van de ceo’, zegt Freilich. Hij wil ook minister van Telecom Philippe De Backer (Open VLD) hierover interpelleren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-24T11:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.