BMC koopt Compuware

Cybersecurity geld budget

BMC neemt Compuware over, een softwarebedrijf dat applicaties maakt voor mainframes. Tussen beide ondernemingen bestaan reeds lang innige banden. Eigenaar van BMC, het private equity bedrijf KKR, ziet grote voordelen in het samenvoegen van twee bedrijven die complementaire producten leveren.

John Park, partner van KKR, verwacht dat de nieuwe combinatie sneller kan innoveren op gebied van mainframes. De ontwikkelingscyclus van it-systemen is hierdoor te bekorten.

Compuware behoort tot BMC's grootste acquisities en is de derde overname in de afgelopen twee jaar. KKR heeft voor de overname een definitieve overeenkomst gesloten met de huidige eigenaar, Thoma Bravo. Onbekend is hoeveel BMC voor Compuware betaalt.

KKR kocht BMC vorig jaar. Het in 1973 opgerichte Compuware is sinds 2014 in het bezit van investeerder Thoma Bravo. Destijds werd 2,4 miljard dollar voor het softwarebedrijf neergeteld. Thoma Bravo splitste Compuware in twee bedrijven. Compuware, gevestigd in Detroit, concentreerde zich op mainframesoftware, terwijl het in Boston gevestigde Dynatrace zich bezighield met realtime-softwarebeheer en onderhoud. Compuware haalde vorig boekjaar een omzet van 243 miljoen dollar.

BMC is na CA Technologies en IBM de derde grote speler op gebied van mainframes. Ondanks de opkomst van de cloud en mobiele applicaties is de mainframe nog niet 'afgeschreven'. Park ziet het gebruik van mainframes zelfs nog toenemen, een reden waarom KKR in dit soort computertechniek blijft investeren.

Overigens hebben BMC en Compuware in het verleden meerdere keren geprobeerd om samen te gaan, maar telkens ketste dit af. Aan het begin van deze eeuw zou de toenmalige eigenaar van BMC, Bain Capital, al een poging hebben gedaan. KKR kocht BMC in 2018 van Bain en Golden Gate Capital. Daarvoor werd destijds 8,5 miljard dollar uit de portemonnee getrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-05T13:33:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.