Softbank zet mes in schulden

Financiering finance geld

De Japanse tech-investeerder Softbank gaat zijn schuldenlast terugbrengen en op grote schaal aandelen inkopen. Daartoe wordt het komende jaar voor 38 miljard euro aan bezittingen verkocht dan wel op andere manieren te gelde gemaakt. Softbank, met belangen in Alibaba, Uber en WeWork, komt hiermee tegemoet aan de wensen van aandeelhouders. Grote deelnemers in de fondsen van Softbank waren ongerust geworden over de financiële positie.

Softbank investeerde de afgelopen tijd veel in verliesgevende bedrijven. Vorig jaar juli nog tuigde Softbank een gigantisch investeringsfonds (Vision Fund 2) op dat liefst 108 miljard dollar in kas kreeg. Onder meer Microsoft, Apple en staatsfondsen uit het olierijke Kazachstan, Saoedi-Arabië en Abu Dhabi stapten in. Eerder had Softbank al een fonds (Vision Fund 1) van 97 miljard dollar opgezet. Maar de afgelopen twee kwartalen draaiden de Vision Funds met verlies. Softbank zet zwaar in op 5G, kunstmatige intelligentie en zelfrijdende auto's. 

De aandeelhouders van SoftBank zijn blij dat de schuldenberg wordt afgebouwd. Ze reageerden positief. Op de beurs in Tokio stegen de aandelen met negentien procent.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-23T12:32:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.