Dominique Leroy verdacht van handel met voorkennis

Dominique Leroy

Dominique Leroy, de vorige ceo van Proximus, is in verdenking gesteld van aandelenhandel met voorkennis. Dat heeft haar advocaat bekendgemaakt. Leroy zelf ontkent de beschuldigingen.

De zaak draait rond een pakket aandelen ter waarde van 285.000 euro die zij in de zomer van vorig jaar verkocht heeft. Op dat pakket zou zij een winst van zesduizend euro hebben gemaakt. De angel zit hem echter in de timing: de verkoop kwam er een maand voordat bekend werd dat Leroy het Nederlandse KPN zou gaan leiden. Zowel de beurswaakhond FSMA als het parket startten daarop een onderzoek, inclusief huiszoekingen in het kantoor en de woning van Leroy.

Het onderzoek is nu afgerond en de onderzoeksrechter heeft beslist om Leroy in verdenking te stellen. Het is nu aan het parket om te beslissen of het Leroy gaat vervolgen en of het dus tot een rechtszaak komt.

Leroy zelf ontkent alle beschuldigingen. Zij stelt dat ze op het moment van de aandelenverkoop nog niet aan het praten was met KPN, maar dat ze net aan het onderhandelen was met Proximus over een verlenging van haar contract.

Door de hele affaire is de overstap van Leroy naar KPN trouwens nooit doorgegaan. Het bedrijf besliste uiteindelijk om voor een andere ceo te kiezen: Joost Farwerck.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-14T09:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.