Gentse SpotIT krijgt een nieuwe ceo

ceo SpotIT

Jürgen Verniest

Het Gentse SpotIT, gespecialiseerd in netwerken en security, krijgt vanaf 1 januari een nieuwe ceo: Jürgen Verniest. Oprichters Frederik Rasschaert en Steven Vynckier nemen vanaf dan een adviserende en strategische functie in de raad van bestuur op, vooral gericht op verdere internationale groei.

SpotIT werd in 2014 opgericht en staat zijn klanten bij in het uitbouwen van hun security- en netwerkstrategie. Het bedrijf, dat oorspronkelijk in Merelbeke gevestigd was, heeft ondertussen twee bijkomende kantoren (Antwerpen en Herk-de-Stad), meer dan honderd medewerkers en verleent zijn diensten aan 125 klanten. Dat zijn voornamelijk Belgische bedrijven, waarvan velen internationale afdelingen hebben, zoals Galapagos, CFE en Fluvius.

‘Frederik en ik geloven dat we vanuit een adviserende rol SpotIT nog sterker kunnen verankeren als expert in cybersecurity- en netwerkstrategieën’, zegt Steven Vynckier. ‘Ons managementteam kan zo volledig de focus leggen op het versterken van onze managed services, onze eigen talenten en verder inzetten op nog intensere lange termijnsamenwerking met onze klanten.’

‘De oprichters kunnen zich als ondernemers in deze nieuwe rol volledig toeleggen op hun eigen expertise, terwijl ze het dagelijkse management in handen geven aan hun team’, klinkt het in een persbericht. Rasschaert mag vanaf volgend jaar aangesproken worden als ‘technology & innovation strategist’. Dat betekent dat hij zich zal wijden aan ‘het uittekenen van de visie en technische roadmap’ van SpotIT. Vynckier wordt ‘business development manager’ om fulltime aan de groeistrategie van het bedrijf te sleutelen. De dagelijkse leiding zal dus bij Jürgen Verniest terecht komen als ceo. Hij werkte al bij SpotIT als sales- en marketingmanager. Daarvoor was hij actief als hoofd cybersecurity voor België en Luxemburg bij Cisco.

Door de coronacrisis werd de internationale groei dit jaar even op pauze gezet, maar SpotIT verwacht nog een groeimarge van 30 procent en kijkt nu opnieuw naar een internationale toekomst. Verniest zal bij zijn taak bijgestaan worden door een reeks ervaren managers die het reilen en zeilen van het bedrijf goed kennen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-08T14:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.