Dominique Leroy treft minnelijke schikking

Dominique Leroy

Dominique Leroy heeft een minnelijke schikking afgesloten met het gerecht. Dat schrijft De Tijd. Daarmee ontkomt de voormalige Proximus-ceo aan een vervolg in de zaak rond een betwiste verkoop van Proximus-aandelen.

De schikking is vastgesteld op 107.000 en zou normaliter medio juli bekrachtigd worden door de Brusselse raadkamer. Op dat moment stopt het juridisch gekrakeel rond het dossier en is de zaak afgehandeld.

De affaire begon in september 2019, net op het moment dat Leroy bekendmaakte dat ze de Nederlandse telecomoperator KPN zou gaan leiden. Het parket en de beurswaakhond FSMA lieten weten dat ze onderzoek voerden naar een pakket Proximus-aandelen dat Leroy in augustus had verkocht. De vraag was of ze toen al wist of ze naar KPN zou overstappen en of dit dus een transactie met voorkennis was.

In mei werd Leroy nog officieel in verdenking gesteld door een onderzoeksrechter en leek het erop dat de gevallen ceo zich voor de rechter zou moeten verantwoorden. Zo ver komt het dus niet. Het parket gaat akkoord met een minnelijke schikking en ziet dus af van verdere vervolging.

Door de zaak ging de overstap van Leroy naar KPN uiteindelijk niet meer door. Bij de Nederlandse operator had ze, dankzij bonussen, een loon van meer dan drie miljoen euro kunnen opstrijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-01T10:21:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.