Mozilla zet kwart van personeel op straat

Firefox

Mozilla, de ontwikkelaar van de browser Firefox, gaat zo’n 250 werknemers ontslaan. Dat kondigt ceo Mitchell Baker aan. Momenteel telt het bedrijf zo’n duizend personeelsleden.

De ontslagen bij Mozilla Corporation, de bedrijfstak van de non-profitorganisatie Mozilla Foundation, zullen in de VS vallen, maar ook in kantoren in Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland. De afdeling in Taiwan, goed voor zestig werknemers, wordt helemaal opgedoekt.

Het is niet de eerste keer dat Mozilla een ontslagronde aankondigt. Begin dit jaar werden al zeventig mensen bedankt voor bewezen diensten, nog voor de coronacrisis. De pandemie heeft een en ander wel in een stroomversnelling gebracht en had een grote, negatieve impact op de cijfers van het bedrijf.

Mozilla hanteert voor de meeste software die het bouwt een opensource-model en dat is in deze tijden een uitdaging, aldus het bedrijf. Er zal daarom vooral geïnvesteerd worden in producten die snel geld kunnen opbrengen, zoals de recent gelanceerde vpn-dienst Pocket (waarmee gebruikers webpagina’s kunnen opslaan om later te lezen) en Hubs (een soort sociaal netwerk in 3d en vr). Ook machine learning is een gebied waar Mozilla brood in ziet. Daarnaast verdient Mozilla geld doordat bijvoorbeeld Google hen betaalt om de standaardzoekmachine te zijn in Firefox. Het marktaandeel van de browser is echter al een lange tijd aan het krimpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-12T11:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.