Nieuwe topman voor Waalse kabelboer VOO

Manager zakenman

De Waalse kabeloperator VOO krijgt een nieuwe topman, meldt persbureau Belga. De keuze viel op de Amerikaanse Fransman Christopher Traggio. Hij volgt Jos Donvil op, die financieel directeur wordt bij Nethys, de moedermaatschappij van VOO.

Voor hij bij VOO het roer in handen nam, was Traggio hoofd van de b2b-afdeling op het Zweedse hoofdkantoor van telefoonoperator Tele2. Daarvoor was hij onder meer aan de slag bij AT&T, Orange in Frankrijk en EE in Groot-Brittannië. Traggio werkte ook vijf jaar bij Liberty Global, de Amerikaanse eigenaar van Telenet. Telenet heeft al enkele keren aangegeven geïnteresseerd te zijn om VOO over te nemen, maar daar is de Waalse overheidsholding Nethys nooit op ingegaan.

VOO zelf gaat ook door woelige tijden. Het bedrijf werd vorig jaar verkocht aan Providence, een Amerikaans investeringsfonds, maar daar bleek de Waalse regering niet van op de hoogte gesteld te zijn. Het was Nethys-topman Stéphane Moreau die solo-slim had gespeeld. De hele verkoop is trouwens onlangs ook nietig verklaard door de rechtbank. Bij VOO staat het 'Te Koop'-bordje dus terug in de voortuin.

Nethys verwelkomt ook Jos Donvil, de vorige ceo van VOO die Moreau opvolgde, in zijn rangen als financieel directeur. Daarnaast maakt ook een nieuwe marketingdirecteur haar opwachting bij VOO. Daarvoor werd gekozen voor de Italiaanse Christina Zanchi die van Orange België overkomt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-21T14:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.