Nieuwe ceo voor pdf-specialist Itext

ceo itext

Itext, de Belgische leverancier van pdf-software, heeft een nieuwe topman: Gary Fry, eerder managing director bij Adobe Benelux en ceo bij Global Graphics. Hij moet het bedrijf door een nieuwe groeifase leiden.

Voordat hij naar Itext overstapte, bekleedde Gary Fry een managementfunctie bij de afdeling Media & Communications van de Volaris Group. Daarvoor was de Brit meer dan tien jaar ceo van Global Graphics. Tussen 2001 en 2008 vervulde hij functies bij Adobe vooraleer hij managing director voor de Benelux werd. Hij begon zijn loopbaan als accountmanager bij IBM en Oracle.

Fry volgt Yeonsu Kim op, die de functie van ceo bekleedde sinds 2018. Kim blijft zetelen in de raad van bestuur van Itext.

Itext maakt software om pdf-bestanden te maken en werd in 2000 opgericht door Bruno Lowagie, aanvankelijk als een soort hobbyproject. Pas in 2008 werd het tot een echt bedrijf omgeturnd.

Volgens de nieuwe topman staat het bedrijf op een kantelpunt. Fry: ‘Met onze nieuwe strategie om ons waardeaanbod uit te breiden, staan we op het punt om met het bedrijf een nieuwe fase aan te vatten. De toenemende nood aan digitale versnelling in de huidige omstandigheden zal ons helpen om onze leidende positie in de markt van de digitale communicatie te vergroten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-27T11:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.