Econocom trekt stekker uit consultingtak Fifty-Eight

Na minder dan twee jaar stopt it-groep Econocom met haar consultingbedrijf Fifty-Eight Group. Met Fifty-Eight Group wilde Econocom bedrijven bijstaan in hun digitale transformatie en ook hun digitale initiatieven in kaart brengen. Econocom ging hiermee de concurrentie aan met partijen als Boston Consulting, Accenture, Deloitte en McKinsey, die strategische consulting voor onder meer digitale transformatie als kernactiviteit hebben.

Maar de nieuwe dienst Fifty-Eight Group sloeg niet aan. Meer zelfs: hij bleef verlieslatend, vernam de Franstalige zakenkrant L'Echo. Econocom besliste daarom de stekker uit Fifty-Eight Group te trekken. De contracten met de dertig consultants die het tewerkstelde, zijn opgezegd. Het bedrijf werd zopas vereffend, lezen we in het Staatsblad.

Helis

Econocom verlaat met het opdoeken van Fifty-Eigth de consultingmarkt niet volledig. Via zijn dochter Helis is het bedrijf nog actief in deze markt. Er werken een honderdtal consultants voor het bedrijf, dat zich richt op it en projectmanagement en onder meer advies verleent bij het opzetten van videobewakingssystemen of telecomnetwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-04T11:29:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.